Українські фермери не хочуть вирощувати квасолю на експорт

30 березня 2018 439 0
Поляки готові купувати українську квасолю, але вітчизняні фермери не готові її вирощувати
pixabay.comПоляки готові купувати українську квасолю, але вітчизняні фермери не готові її вирощувати

Через не бажання модернізувати виробництво, вінницькі фермери втрачають вигідні замовлення, — сказав перший заступник губернатора Вінницької області Андрій Гужко. Про це повідомляє vinnitsa.info.

«Минулого року до нас звернулися поляки. Вони готові у нас розміщати замовлення по вирощуванню, та на майбутнє — експорту квасолі. Поляки вживають багато квасолі. Але їм потрібна квасоля чисто-білого кольору. Наші фермери, нажаль, не готові її постачати у великій кількості. Тому, що у деякій мірі необхідно переобладнати комбайн. Зробити інші модернізації. Взяти інше насіння», — сказав він.

На думку Андрія Гужка, у вінницьких фермерів є потенціал до зростання, але вони відмовляються інвестувати у своє господарство.

«На Вінниччині фермери теж не бідні люди. Але у них, скажімо такий психологічний менталітет, коли вони змогли заробити, а у розвиток не вкладають гроші», — вважає він.

Також Андрій Гужко назвав перспективні на сьогодні види господарчої діяльності: торгівля смаженою гречкою, вирощування гороху, виготовлення борошна. На всіх цих напрямках існує попит — але пропозиції немає.

Виконано за допомогою Disqus