Імперія-Агро тривалий час вводила нас в оману — ТАСКОМБАНК

4 квітня 2018 274 0
Імперія-Агро тривалий час вводила нас в оману — ТАСКОМБАНК
Obozrevatel

Остаточне рішення про подальші дії з боку ТАСКОМБАНКу буде прийнято за підсумками проведеного інвентаризаційного процесу на складах «Імперія-Агро», а також аналізу наданої інформації про дебіторів та кредиторів цієї компанії. Про це йдеться на офіційному сайті ТАСКОМБАНКу.

ТАСКОМБАНК підтверджує намір вжити усіх необхідних заходів задля збереження товарних запасів на складах «Імперія-Агро», які де-факто перейшли у статус твердої застави — забезпечення наданих банком компанії кредитних коштів у сумі 212 млн грн.

Читати по темі:  Конфлікт Імперії-Агро і ТАСкомбанку загрожує фермерам зривом посівної (ОНОВЛЕНО)

«Звертаємо увагу на те, що наразі ТАСКОМБАНК має справу з недобропорядним клієнтом, який протягом тривалого часу вводив банк у оману — подавав викривлену звітність, нарощував фіктивну дебіторську заборгованість клієнтів, продавав заставу банківської установи третім особам тощо. Зі слів ТОП-менеджменту та власника компанії, реальний збиток «Імперія-Агро» складає близько 400 млн грн», — йдеться у повідомленні ТАСКОМБАНКУ.

Представники банківської установи заявляють, що помітивши факти шахрайства, були змушені вдатися до перевірки наявності заставного майна, але наштовхнулися на супротив з боку «Імперія-Агро».

«На цей час ми докладаємо зусиль з метою блокування спроб клієнта у розкраданні застави ТАСКОМБАНКУ відповідно до укладених кредитних договорів. За заявою ТАСКОМБАНКУ до правоохоронних органів стосовно ТОВ «Імперіа-Агро» відкрито справу про шахрайство. В рамках цього кримінального впровадження вже прийнято рішення про проведення процесуальних дій в офісах і на складах компанії «Імперія-Агро», — пояснюють представники ТАСКОМБАНКу.

 

Нагадаємо, між «Імперія-Агро» і ТАСКОМБАНК розгорівся багатомільйонний конфлікт. Заручниками ситуації виявилися фермери, які не можуть отримати оплачений товар чи повернути гроші, щоб розпочати посівну.

Виконано за допомогою Disqus