Харківщина повністю готова до посівної

6 квітня 2018 105 0
Харківщина повністю готова до посівної
Kurkul.com

Аграрії Харківської області готові приступити посівної, як тільки дозволить погода, і техніка зможе зайти в поле. Про це йдеться на сайті Харківської ОДА.

Читати по темі:  Вітчизняних сільгоспвиробників чекає складна посівна — думка

«Аналіз свідчить, що незначна затримка початку посівної не вплине на врожайність. На даний момент ніяких ризиків немає. Навпаки, умови більш сприятливі, ніж у минулому році, коли була коротка весна, і комплекс робіт проводився максимально інтенсивно. Зараз роботи будуть проводитися в оптимальні терміни. Найголовніше, що у нас є продуктивна волога і повна забезпеченість посівним матеріалом, засобами захисту, добривами, паливно-мастильними матеріалами», — зазначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Цього року цьому аграрії області планують посіяти ярові зернові культури на площі 1,5 млн га. З них близько 285 тис. га будуть засіяні кукурудзою на зерно, 140 тис. га — ярим ячменем. Збільшуються площі посіву під горох,  посіють на 48 тис. га.

Щодо технічних культур, то соняшник планують посіяти на рівні минулого року — на площі 470 тис. га. Картоплю і овочі будуть вирощувати на площі 90 тис. га, кормові культури — також на 90 тис. га.

Посівним матеріалом господарства області забезпечені на 111%, дизельним паливом — на 109%, бензином — на 115%. При потребі в мінеральних добривах 108 тис. т запас аграріїв становить 136 тис. т — 125%.

«Значно покращилася матеріально-технічна база наших господарств. У минулому році вони придбали понад 100 одиниць новітньої техніки, в тому числі, зернозбиральних комбайнів», — розповів перший заступник керівника області.

За даними Марка Беккера, озимий клин, який становить 525 тис. га — 75% сходів знаходяться в доброму та задовільному стані, 25% — слабкі і розріджені.

Виконано за допомогою Disqus