Справа Ниви-2010 дійшла до Адміністративного суду Києва

11 квітня 2018 211 0
Справа Ниви-2010 дійшла до Адміністративного суду Києва
112.ua

Сьогодні, 10 квітня, у Вищому Адміністративному суді України відбудеться судове засідання, на якому розглянуть справу власника ТОВ «Нива-2010» Миколи Трибиненка. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Історія Ниви розпочала навесні минулого року. Тоді власника господарства МиколуТрибиненка невідомі виштовхали із власного кабінету та виставили охорону.  

На допомогу фермерам стали ветерани АТО та селяни. У свою чергу, влада відправила поліцію та НГУ, розібратися з конфліктом, які побили селян та не протистояли рейдерам.

Ситуація на господарстві набирала обертів. Рейдери відкрили стрілянину по селянах, які були на боці фермера. Також рейдерів підтримували «тітушки», які напали на господарство та побили працівників.

  • З часом, прокуратура області порушила кримінальні провадження:
    стосовно рейдерів та нотаріуса за незаконне переоформлення на підставі фіктивних документів частки власника у Єдиному державному реєстрі; 
  • стосовно нападу «тітушок» на фермерське господарство, побиття працівників господарства, пошкодження майна та знищення шляхом підпалу декількох полів із врожаєм;
  • стосовно перевищення службових повноважень, нанесення тілесних ушкоджень та побиття громадян України працівниками Національної поліції з київського спецпідрозділу «Корд», тобто «Беркут»;
  • стосовно перевищення службових повноважень, побиття, пограбування, нанесення тілесних ушкоджень військовослужбовцями НГУ з в/ч 3011 (Кривій Ріг) — це саме та частина, яка днями ходила по Кривому Рогу із радянськими прапорами.

Заступник міністра юстиції України Олена Сукманова розповіла, що Мін’юст міг розглянути скаргу тільки щодо 35% підприємства, оскільки щодо решти триває судове провадження, а у такому випадку, за законом, комісія не має право розглядати скарги. За її словами, Мін’юст анулював свідоцтво про акредитацію реєстратору Володимирові Руденку, який незаконно переоформив агропідприємство «Нива-2010».

Наказом №2606/5 від 14.08.2017 Міністерства юстиції України анульовано доступ державного реєстратора Маловисківської міської ради Кіровоградської області Руденка Володимира Івановича до ЄДРЮОФОПГФ, таке рішення прийняте Мінюстом за результатами камеральної перевірки державного реєстратора Руденка В.І., виявивши низку грубих порушень при здійсненні реєстраційних дій щодо ТОВ «Нива-2010», — ідеться у довідці, наданій АgroРolit.com. ТОВ «НИВА-2010».

Також там є наступна інформація:

Слід акцентувати увагу, що наказом №3141/5 від 06.10.2017 року Міністерства юстиції України, приватному нотаріусу Кропивницького міського нотаріального округу Задніпряному Олегу Анатолійовичу анульовано доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно, а в лютому 2018 р. наказом Міністерства юстиції України вказаному нотаріусу анульовано свідоцтво на право заняття нотаріальною діяльністю (послугами якого користувався Микола Трибиненко. — Ред.).

 

Виконано за допомогою Disqus