Цукрові буряки посіють до 25 квітня

20 квітня 2018 103 0
Цукрові буряки посіють до 25 квітня
Kurkul.com

Попри запізнення посівної цукрових буряків на 10-15днів, аграрії встигнуть закінчити посів до 25 квітня. Про це повідомив аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

«Незважаючи на усі складнощі посіяти цукрові буряки встигнуть до 25 квітня, адже у середньому в поточному сезоні щодня господарствами засівається 5-7% від загальної площі цукрових буряків. Для порівняння пригадаємо минулий рік, коли на аналогічну дату вже було засіяно 90%», — пояснює аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

За його словами, більше половини цукрових буряків буде вирощуватися агрофірмами та підприємствами, що працюють з агрохолдингами. Наразі, агрохолдинги засіяли понад 70% полів і посівні роботи планують закінчити до 23 квітня.

«Проаналізувавши ситуацію в регіонах, можна побачити, що цього року немає значних розривів між регіонами, адже усі «вийшли» в поля після Великодня. Хоча виключенням є Харківська, Черкаська, Київська області, де погодні умови спричинили невелике відставання в графіках польових робіт», — відзначив Василь Долінський.

Першими посів розпочали 4 квітня підприємства сировинної зони ТзОВ «Радехівський цукор», а після Великодня одночасно розпочали посів одразу ж усі господарства країни.

Виконано за допомогою Disqus