На Харківщині поголів'я свиней зросло на 6,5 тис

13 вересня 2015 58 0
На Харківщині поголів'я свиней зросло на 6,5 тис
Кurkul.comНа Харківщині поголів'я свиней зросло на 6,5 тис

На Харківщині розведенням свиней займаються 96 сільськогосподарських підприємств, повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Костянтин Панфілов, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, усього у них утримують 195 тис. свиней. При цьому велика частина поголів'я припадає на ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський», де розводять близько 120 тис. свиней. 14 господарств області розводять від 1 до 4 тис. голів.

«У порівнянні з даними на вересень минулого року, поголів'я свиней в області збільшилася майже на 6,5 тис. В основному, за рахунок зростання поголів'я у великих господарствах. У той же час у багатьох районах чисельність свиней скоротилася. Більш, ніж у інших районах, зменшилося поголів'я у Харківському (більш ніж на 1 тис. голів) і Сахновщинському районах (на 800 голів)», — сказав він.

Також Костянтин Панфілов додав, що значну кількість свиней утримують у приватних господарствах області — близько 117 тис. голів.

Виконано за допомогою Disqus