Чернігівщина розпочала посів цукрових буряків

27 квітня 2018 84 0
Чернігівщина розпочала посів цукрових буряків
Kurkul.com

Станом на 26 квітня сіяти цукровий буряк розпочали сільгоспвиробники шести районів Чернігівської області. Всього цією культурою засіяли 2 тис. га, що становить третину від запланованих площ. Про це йдеться на сайті Чернігівської ОДА.

«Цього року розгортання комплексу робіт у полі затрималося на місяць через затяжну весну та перезволоження ґрунту. Але аграрії Чернігівщини динамічно нарощують темпи проведення польових робіт. Для виконання прогнозованих обсягів ярого посіву товаровиробники мають достатнє матеріально-технічне забезпечення. На сьогодні вони використовують кожну можливість для подолання відставання в строках та виконання запланованих робіт», — повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Ткалич.

Посівна кампанія розпочата в усіх районах Чернігівщини. Ярими культурами засіяно понад 110 тис. га (12 %). Це на 150 тис. га менше, ніж на відповідну дату минулого року.

Сільгоспвиробники сіють ранні зернові, а також горох, люпин та інші культури. Посів кукурудзи на зерно розпочали господарства 16 районів. На сьогодні посіяно більше 20 тис. га цієї культури, або майже 6% прогнозованого обсягу.

Аграрії 19 районів посіяли понад 30 тис. га соняшнику.

 

Виконано за допомогою Disqus