Фермер із Житомирщини вирощує огірки на соку каліфорнійських хробаків

2 травня 2018 2136 0
Фермер із Житомирщини вирощує огірки на соку каліфорнійських хробаків
pixabay.comФермер із Житомирщини вирощує огірки на соку каліфорнійських хробаків

Житомирський фермер вирощує каліфорнійських хробаків для підживлення огірків. Олександр Щербина придбав два гектари землі, сертифікованої як органічна й підтримує цей стандарт, не застосовуючи ніяких добрив. Він стверджує, що від черв’ячного соку корнішони в теплиці буйно ростуть і плодоносять. Про це повідомляє agroday.com.ua.

«Огірки ми підгодовуємо соком, який дають каліфорнійські хробаки. Це продукт переробки хробаками органічних залишків. Отриманий сік ми розбавляємо водою 1 до 10 і потім підгодовуємо наші рослини», — розповідає фермер.

За його словами, за тиждень огірки в теплиці в розмірі досягають близько 20 см. Сьогодні полікарбонатна теплиця Олександра Щербини, площею у 280 кв. м із батареями й обприскуванням працює протягом усього року. Завдяки гарному попиту на продукцію, фермер готується до її розширення.

«Я взяв в оренду ще 10 га землі. Крім того, є люди, які хочуть здати мені свої наділи в оренду. Але цей процес буде складнішим, так як землі в них не органічні, і можуть бути переведені в органіку тільки через кілька років», — ділиться планами Олександр Щербина.

Окрім теплиць, фермер побудував просторий комплекс для вирощування курей, також у відповідності до органічного стандарту. Тут кури споживають виключно органічне зерно кукурудзи, гороху, висівки, тому і яйце вважається органічним. Влітку вони доповнюють свій раціон комахами і всім, що знайдуть на вільному вигулі.

У найближчих планах фермера — добудувати ще невелику ферму і збільшити кількість курей, а також почати вирощувати органічних поросят.

Виконано за допомогою Disqus