Прикарпатські пасіки тероризує ведмідь

7 травня 2018 188 0
Пограбовані ведмедем вулики
press-centr.comПограбовані ведмедем вулики

Квітучі медодаї на територіях Мізунського та Солотвинського лісництв, що неподалік села Старий Мізунь Долинського району на Прикарпатті, приваблюють не лише пасічників, а й ведмедів. Один з клишоногих внадився відвідувати пасіки місцевих селян, які облаштували тут свої точки.

«Ведмідь занадився сюди ходити вже не перший місяць. Вперше з’явився в Солотвинському лісництві на початку квітня — за ніч ламав по два-три вулики, витягував рамки з медом, відносив до лісу і з’їдав. Бджолярі, прийшовши вранці, лише розводили руками — знову нічний ласун побував», — розповідають у ДП «Вигодське лісове господарство».

Пасічники почали вигадувати різні способи, як відвадити непроханого гостя. Зокрема повісили гучномовець на дерево та ввімкнули на цілу ніч прожектор. Але ведмедю це навіть сподобалося — він без проблем витягував мед при світлі і під звуки радіо, ламаючи вулики.

Пасічники почали підраховувати збитки і схопилися за голову — залишилися не лише без меду, а й без бджіл, адже ведмедю вони засмакували, поки в лісі ще не було комах. Довелося перенести вулики в інше місце.

А нещодавно бурий розгромив вулики у Мізунському лісництві. Його навіть не бентежило те, що за кілька метрів знаходяться хати місцевих селян, а поруч — дорога. Тож власникам довелося забрати вулики додому.

Виконано за допомогою Disqus