Рейдери знищили 30 га соняшника на очах у фермера й поліції

8 травня 2018 3485 0
Рейдери знищили 30 га соняшника на очах у фермера й поліції
Kurkul.comРейдери знищили 30 га соняшника на очах у фермера й поліції

На Херсонщині два трактори посеред білого дня, на очах у фермера знищили 30 га посівів соняшника. Виклик поліції нічого не дав — правоохоронні органи бездіяли, а застосовувати зброю для оборони ссвого майна Микола Мартиновець, який обробляє ці поля не став. Про цей випадок повідомляє видання «Херсон онлайн».

Перед цими подіями апеляційний господарський суд Херсонської області залишив в силі рішення по справі фермера Мартиновця — про заборону вчиняти будь-які реєстраційні дії по договорах оренди СПрАТ «Водолій» (справа № 821/1836/17 колегія у складі Ігнатенко П.Я., Полікарпова О.М., Воронцова Л.П.).

Це рішення підтвердило незаконність втручання ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» в держреєстр, з метою переоформити право оренди земельних паїв на себе. Колегія суддів винесла рішення, дослідивши всі факти та докази, зокрема доведений експертизою факт підробки рейдерами документу, який дав можливість незаконно перереєструвати права оренди.

Втім, представники ТОВ «Украгросолід Інтернешнл», як зазначається у повідомленні ГО «Чесне правосуддя», вже неодноразово доводили, що не визнають судові рішення, якщо вони не на їх користь. Не зважаючи на те, що по закону вони не мають жодного права робити щось на землі, яку на підставах договорів оренди культивує фермерське господарство Миколи Мартиновця СПрАТ «Водолій», рейдери неодноразово приїздили зі своєю технікою та намагались знищити вже засіяні поля.

Сторона фермера впевнена, що це відбувається під тиском заступника голови Херсонської облради Віталія Булюка, син якого Віктор Булюк є діловим партнером та співзасновником сільськогосподарського підприємства разом із керівниками ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» братами Назарчуками та Валентином Сидоренко.

Виконано за допомогою Disqus