Європейський врожай сорго став кращим за останні десять років

9 травня 2018 112 0
В Європі зібрали кращий урожай сорго за останні десять років
Pixabay.comВ Європі зібрали кращий урожай сорго за останні десять років

Європейський врожай зернового сорго 2017 р. став одним з найкращих за десять років і відзначився значним збільшенням виробництва. Про це повідомляє сайт організації Sorghum ID.

Сорго врожаю 2017 р. підтвердило свою високу енергетичну цінність для кормів у птахівництві. Цей показник складає 3845 ккал/кг СР, що на 53 ккал/кг СР перевищує середній показник за останні п’ять років (3792 ккал/кг СР). Це на 3,2 % вище за енергетичну цінність зернової кукурудзи врожаю 2017 р. (3725 ккал/кг СР). Висока енергетична цінність зернового сорго і низький вміст танінів у сортах, що вирощуються в Європі, забезпечують йому беззаперечні переваги для використання в якості корму для тварин.

Головним фактором зростання врожайності сорго стали кліматичні умови. Вони дозволили обмежити водний стрес під час фази, коли рослини до нього дуже чутливі — приблизно під час колосіння. Більшість врожаїв було зібрано досить рано, в період з середини вересня до середини жовтня, і показники вологості частіше за все були нижчими за 20 %, а в деяких країнах навіть нижчими за 15%, (Румунія, Україна та Росія).

Виконано за допомогою Disqus