Україна вперше задовольнила внутрішній попит на крохмаль

14 вересня 2015 78 0
Україна вперше задовольнила внутрішній попит на крохмаль
Кurkul.comУкраїна вперше задовольнила внутрішній попит на крохмаль

За всю історію незалежної України у сезоні 2014-2015 рр. вперше внутрішній попит на крохмаль повністю вдалося задовольнити вітчизняною продукцією. Про це в інтерв’ю агропроталу Kurkul.com сказав директор ПБП «ВИМАЛ» Сергій Самоненко.

За його словами, імпортна продукція все ще присутня на українському ринку, але тільки у фармацевтичній сфері та на деяких підприємствах, які інерційно (спираючись на попередній негативний досвід) не купують український крохмаль.

«У цьому році ми можемо обігнати Білорусь із нашими 20-25 тис. т. Такого ще не було ніколи. Складські запаси зараз в Україні становлять близько 5 тис. т. Це незважаючи на те, що у Криму та на окупованих територіях Донбасу також було багато покупців», — повідомив експерт.

Читати по темі: «Сергій Самоненко: Виробництво якісного крохмалю дозволяє дати більше грошей фермеру»

«На українському ринку крохмаль поділяють на дві групи: низької та найвищої якості. Ми працюємо у сегменті крохмалю найвищої якості і ставимо дуже високі вимоги до своєї продукції. Таке позиціонування дозволяє продаватись у найдорожчій ціновій групі. Це, знову-таки, шлях, який дозволяє дати більше грошей фермеру за поставлену картоплю», — сказав Сергій Самоненко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою