Урожай фруктів і ягід перевищить минулорічний на 30% — Укрсадпром

16 травня 2018 200 0
Урожай фруктів і ягід перевищить минулорічний на 30% — Укрсадпром
Kurkul.com

У разі, якщо сприятливі погодні умови будуть і далі, валовий збір зерняткових, кісточкових, ягідних та горіхоплідних культур у промислових господарствах може сягнути середнього показника для останніх років на рівні 400-500 тис. т.

Так, урожай 2018 р. може перевищити минулорічний показник на 10-30%. Про повідомили у Асоціації «УКРСАДПРОМ» під час прес-конференції «Урожай фруктів і ягід в 2018 році: різке весняне потепління як фактор ризику».

«Вирішальне значення в оцінці врожаю фруктів для садівників матиме червневе опадання зав’язі, коли стане зрозумілим, скільки плодів насправді виросте на деревах і, відповідно, яким буде валовий урожай», — зауважив голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка.

За словами директора розсадника «Брусвяна» Ліліани Дмітрієвої, на ринку ягідних культур буде спостерігатися збільшення урожаю через те, що збільшиться площа під насадженнями у плодоносному віці — цього року почнуть давати врожай плантації, закладені три роки тому.

«Крім того, помітно збільшуються площі, на яких ягоди вирощуються у тунелях, що дозволяє дещо знизити негативний вплив несприятливих погодних умов, а також збільшити «період перебування українських ягід на полицях магазинів», — повідомила Ліліана Дмітрієва.

Виконано за допомогою Disqus