Державні землі розпаюють — Павленко

14 вересня 2015 98 0
Державні землі розпаюють — Павленко
FacebookДержавні землі розпаюють — Павленко

У Києві відбулася 12-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES), про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

«Уперше за усю історію незалежності України було проведено ревізію 471 державного підприємства, їх фінансового стану та результатів фінансово-економічної діяльності», — зазначає міністр.

До поглибленої фінансової діагностики 30-ти ключових підприємств було залучено провідні міжнародні консалтингові та аудиторські компанії, BDO, Deloitte, KPMG, EY (Ernst&Young), PWC, BakerTilly та Avellum.

Сукупний збиток за 2014 р. усіх держпідприємствах Мінагропроду склав 3,5 млрд грн.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, 86 належать до сфери управління Мінагропроду. З них: 24 заборонені до приватизації, необхідні рішення Верховної Ради України. Інші 62 передані Фонду держмайна у рамках робочої групи з приватизації. Фонд держмайна з 62 підприємств прийняв у роботу 28, із яких 12 потребують рішення КМУ про приватизацію, а 34 Фонд не прийняв до приватизації з різних причин», — пише посадовець.

Також додає, що спільно з Фондом інновацій та розвитку та Фондом державного майна України створено спільну робочу групу з напрацювання єдиного підходу до приватизації державних підприємств. Додатково підготували на передачу до приватизації 15 державних підприємств.

«У результаті розпаювання земель сільгоспризначення, які належать ДП до 100 тис. людей зможуть отримати земельні ділянки. Створено спеціалізований веб-ресурс investinagro.in.ua», — повідомив Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus