Депутати хочуть збільшити штраф за спалювання трави

22 травня 2018 156 0
Депутати планують збільшити штраф за спалювання трави
Kurkul.comДепутати планують збільшити штраф за спалювання трави

Верховна Рада планує суттєво збільшити штраф за самовільне спалювання трави. Зокрема, за несанкціоноване багаття у полі фермера зможуть оштрафувати на 25 тис. грн. Про це повідомляє ukr.media.

Законопроект №8382, що вже зареєстрований у Верховній Раді, пропонує встановити пряму заборону спалювання трави та листя у парках, а також інших зелених насадженнях та газонах у межах будь-якого населеного пункту — як міста, так і селища.

Максимальний штраф за таке правопорушення законопроект встановлює на рівні 80 неоподатковуваних мінімумів (1360 грн), що в 4 рази більше, ніж штрафи, що діють сьогодні. Підприємства за аналогічні порушення повинні будуть виплатити 100 неоподатковуваних мінімуми.

Також депутати пропонують дозволити штрафувати громадян співробітникам відомчої та сільської пожежної охорони, а також представникам добровільних пожежних дружин і навіть протипожежних об'єднань громадян.

Штраф за несанкціоноване спалювання за межами населеного пункту — на лугах та полях, може скласти до 1500 неоподатковуваних мінімумів (25 тис грн).

Виконано за допомогою Disqus