В Україні хочуть збільшити штраф за спалювання сухої трави до 40 тисяч грн

28 березня 2019 392 0
Спалювання сухої трави
hvylya.netСпалювання сухої трави

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає збільшення відповідальності за спалювання листя та сухої трави. Так, якщо відповідне рішення підтримають — палії будуть змушені виплатити 40 тис. грн штрафу. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на za.in.ua.

Навесні в екосистемах побільшало пожеж, зокрема — на Рівненщині. Місцевим підрозділам ГУ ДСНС області інколи доводиться гасити по 7-11 пожеж на добу. А виїзд на кожну приносить затрати на десятки тисяч гривень.

Чимало громадян досі нехтує забороною спалювати суху рослинність, нарікають в ГУ ДСНС Рівненської області. Їх навіть не зупиняє передбачена за це адміністративна і кримінальна відповідальність.

«Адміністративна відповідальність передбачає штраф від 170 грн до 1,5 тис. грн. На посадових осіб накладається штраф від 850 грн. При тяжких наслідках підпалів наступає кримінальна відповідальність. Зокрема порушника можуть позбавити волі від п’яти до десяти років. Тому прийняття законопроекту про збільшення штрафів і більш жорсткі штрафні санкції попереджуватимуть паліїв листя, а відтак порушень буде менше», — зазначають в ДСНС.

Виконано за допомогою Disqus