Сумському фермеру-хабарнику висунули підозру

24 травня 2018 134 0
Шосткинському фермеру висунули підозру у хабарництві
Kurkul.comШосткинському фермеру висунули підозру у хабарництві

В Сумській області прокуратура повідомила керівника фермерського господарства про підозру у вимаганні та одержанні $20 тис. неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, шосткинського фермера було затримано, за підозрою у вимаганні грошей та підробці документів.

За інформацією прокуратури, фермерське господарство у 2012 р. уклало із жителями Ямпільського району 27 договорів оренди землі сільськогосподарського призначення площею близько 90 га. Після закінчення у 2017 р. строку дії договорів, власники земельних ділянок виявили бажання передати свої паї в користування іншому підприємцю. Однак з’ясувалось, що фермерське господарство ще у 2016 р. обманним шляхом продовжило оренду на підставі нібито укладених додаткових угод до 2026 р.

Коли підприємець, якому громадяни планували передати свої паї, звернувся до керівника зазначеного фермерського господарства, той погодився за $20 тис. розірвати договори оренди землі та передати йому оригінали всіх документів. Керівник фермерського господарства був затриманий шосткинськими співробітниками прокуратури під час одержання обумовленої суми.

Фермеру загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.

Виконано за допомогою Disqus