Підвищення закупівельних цін на молоко зіграє на руку фермерам

25 вересня 2015 99 0
Підвищення закупівельних цін на молоко зіграє на руку фермерам
Кurkul.comПідвищення закупівельних цін на молоко зіграє на руку фермерам

Міністерство аграрної політики та продовольства України не бачить законних підстав для підвищення закупівельної ціни на молоко у населення з 2,5 до 4 грн/л, що передбачається законопроектом №2089 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села». Про це під час круглого столу заявив заступник директора департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Пищолка, пише «АПК-Інформ».

«Підвищення мінімальних цін призведе до необхідності виділити з бюджету додаткові кошти для держдотацій, які держава не зможе надати. У разі підвищення закупівельної ціни переробники віддадуть перевагу більш якісному молоку з фермерського господарства, а не домашньому. Вихід потрібно шукати не стільки у розмірах ціни, скільки у нових формах господарювання. У першу чергу це сімейні ферми», — сказав посадовець.

Таку точку зору підтримав керівник напрямку «Розвиток ринкової інфраструктури» проекту Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) «АгроІнвест» Микола Гриценко.

У свою чергу, заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Віталій Саблук закликав парламент урегулювати статус сімейних ферм для розвитку цієї форми ведення бізнесу.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою