Індекс прибутковості молока знизився найбільш різко за п’ять років

7 червня 2018 224 0
Виробництво молочної продукції
pixabay.comВиробництво молочної продукції

Протягом поточного року Умовний індекс прибутковості виробництва молока знизився на 33,3% — найбільш різко за останні п’ять років. Про це повідомляє економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

«Для порівняння, минулого року в травні прибутки виробників молока були нижчими за грудневі лише на 10%, а в середньому за попередні три роки — на 13,9%», — зазначає він.

Проте, Андрій Ярмак зауважив, коли раніше вітчизняна переробка опиралася на молоко від населення, падіння УМІ відбувалось ще різкіше у цей період.

«За перші п’ять місяців 2018 р. виробники молока отримали вже на 10,4% менше прибутку, ніж за той самий період попереднього року. Якщо ж порівнювати прибутки з середніми за шість років за той самий період, то падіння прибутків також було відчутним — на 7,3%», — повідомляє він.

Андрій Ярмак згадує у повідомленні, що останніми роками УМІ вже в червні стабілізується, а іноді навіть зростає, що полегшує обставини молочних виробників. Цього ж року є підстави очікування таких самих змін.

Виконано за допомогою Disqus