Україна нарощує потенціал у краплинному зрошенні – Топчій

5 червня 2015 71 0
Україна нарощує потенціал у краплинному зрошенні  –  Топчій
Vkurse.uaУкраїна нарощує потенціал у краплинному зрошенні – Топчій

У Херсонській області найефективніше використовуються зрошувальні землі. Про це повідомив директор Департаменту землеробства та технічної політики в агропромисловому комплексі Володимир Топчій під час засідання «круглого столу» у рамках міжнародної виставки «АГРО-2015», про це йдеться на сайті Міністерства аграрної політики та міністерства України.

Загальна площа зрошувальних земель в Україні складає 1,77 млн га. У середньому щороку полив земель проводиться на площі 600 тис. га.

На Херсонщині із наявних 426,8 тис. га зрошувальних земель у поливному режимі використовується 291,8 тис. га. Це єдина область, яка повністю поливає підготовлену до роботи площу, йдеться у повідомленні.

«На сьогодні потенціал зрошувальних систем півдня України використовується лише на третину. Адже вся інженерна інфраструктура потребує термінової модернізації та реконструкції. Окреме питання – забезпечення дощувальною технікою та обладнанням, яке вимагає значних фінансових ресурсів», – говорить Володимир Топчій.

Наразі спільно із Державним агентство водних ресурсів України опрацьовується питання залучення кредитних ресурсів на довгостроковій основі від Світового банку, Європейського інвестиційного банку та інших міжнародних фінансових інституцій.

«Залучення кредитних фінансових ресурсів стримується відсутністю національної стратегії відновлення та розвитку зрошення у Південному регіоні», – говорить експерт.

Виконано за допомогою Disqus