Право на створення фермерського господарство матимуть усі громадяни України

5 червня 2015 154 0
Право на створення фермерського господарство матимуть усі громадяни України
Latifundist.comПраво на створення фермерського господарство матимуть усі громадяни України

Депутати пропонують надати право на утворення фермерського господарства усім громадянам України, незалежно від наявності у них освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі, та досвіду роботи у сільському господарстві. Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» зареєстрували 4 червня на сайті Верховної Ради України.

За словами авторів законопроекту, кількість фермерських господарств щороку зменшується. Якщо у липні 2013 р. і Україні нараховувалося 40,9 тис. фермерських господарств, то у листопаді 2014 р. їх лишилося вже 39,4 тис.

Прийняття законопроекту сприятиме росту зайнятості у фермерських господарствах, збільшенню доходів місцевих бюджетів та забезпеченню сталого розвитку сільських територій.

«І головну роль в успіху фермера грають активність, працьовитість, бажання вивчати нові технології, а не «корочка» про отримання не завжди якісної освіти. Вважаю, що правом на утворення фермерського господарства мають бути наділені усі громадяни. України, незалежно від їх освіти та досвіду роботи. У сьогоднішні скрутні часи, якщо людина виявила бажання спробувати себе у сільському господарстві ми маємо максимально її підтримати, а не зупиняти штучними адміністративними бар’єрами», — пояснює одни із авторів.

Виконано за допомогою Disqus