Комп’ютерне сканування тварин визначить породу для їх розведення

16 червня 2018 63 0
Комп'ютерне сканування тварин
Smg.if.uaКомп'ютерне сканування тварин

Дослідники з Ради з розвитку сільського господарства і садівництва (AHDB) і Шотландського сільського коледжу (SRC) проводять дослідження, щоб дізнатись, чи допоможе КТ-сканер визначити, які з тварин будуть виробляти найкраще м’ясо. Про це повідомляє AgroReview.com.

Вимірюючи в тілі тварини вміст жиру і м’язової маси метод не завдає шкоди тваринам. Сканування методом КТ досить точно вимірює будь-який параметр: від довжини хребта, до області очних м’язів і внутрішньом’язових рівнів жиру. Усі показники враховуються при розробці способів виробництва м’яса з найкращими смаковими якостями.

«Потім ми можемо надати заводчикам оцінку цих характеристик, щоб допомогти вибрати кращу породу для розведення і, в кінцевому підсумку, отримати кращий за якістю продукт, який потрапить на нашу тарілку», — розповідає менеджер підрозділу КТ-сканування SRC Кірсті Маклін.

За словами голови підрозділу тваринництва і якості продукції в AHDB Кіма Метьюза, їх робота полягає у наданні генетичних оцінок, які дозволять тваринництву стати більш ефективним і забезпечити виробництво високоякісної продукції.

Сьогодні вже застосовується технологія аналізу відеозображення, що допомагає визначити склад туші і розподіл м’яса. Проте нові апарати зможуть проводити схожі тести на живих тваринах.

Виконано за допомогою Disqus