Оголошено Село Року 2018 за версією проекту Сільський Ревізор!

18 червня 2018 282 0
Оголошено Село Року 2018 за версією проекту Сільський Ревізор!
Kurkul.com

Сільський Ревізор оголосив Село Року 2018 за версією читачів. Почесне звання, а також 100 000 грн отримало село Омельник Полтавської області.

За звання змагалися 10 сіл з різних регіонів України. Із 16 травня по 10 червня на сайті SilskiyRevizor.com тривало народне голосування. Омельник отримав 2304 голоси від своїх прихильників.

Окрім того, Омельник отримав спеціальну нагороду від соціального проекту Brandville - сертифікат на розробку бренду села.

Омельник розташований в регіоні, де працює єдиний в Україні діючий нафтопереробний завод та найбільший органічний агрохолдинг України. Село — мекка зеленого туризму для іноземців з США, Західної Європи, Японії, Китаю, Канади.

Бюджет села в 2016 р. склав 11,3 млн грн. Завдяки активному написанню проектів жителі села на кожну 1 грн власних надходжень змогли додатково залучити 6 грн інвестицій. Сільський Ревізор перевірив усі об’єкти інфраструктури села та дізнався, як громада використовує залучені кошти.

Читайте більше: Сільський Ревізор: Омельник 

У селі працюють агрофірма «Ім. Т. Г. Шевченка» (агропромислова група «Арніка»), Кременчуцька овочева фабрика, фермерські підприємства «Май» і «Атланта». За активну участь у житті громади усі підприємства отримали звання «Соціально відповідальний інвестор».

«Бізнес має сенс тільки тоді, коли він змінює світ на краще! За таким принципом працює кожне підприємство агропромислової групи «Арніка», кожен її працівник. А село — це маленька часточка світу. І тому, вкладаючи кошти в українське село, в його розвиток і благоустрій, ми віримо, що таким чином і наша Україна, й увесь світ змінюється. І найкраща відзнака для нас — це перемога Омельника, яка свідчить, що наша співпраця з громадаю, робота нашої команди має свої результати», — говорить керівник відділу інформаційної політики і соціальних комунікацій агрпромисловоъ групи «Арніка» Віта Коврижко.

Урочиста церемонія нагородження відбулася у гостях у переможця минулого сезону — в селі Денихівка на Київщині. Тож наступного року Омельник прийматиме гостей свята  уже на своїх землях.

«Мене переповнює гордість за мою громаду, за мою рідну Полтавщину!  Я вдячна всім нашим друзям, які нас підтримали! Бо якби ми не перемогли, то це почуття згуртованості, відчуття плеча друга, ви розумієте…Сільський Ревізор надихнув наше село на нові проекти.. Ми сьогодні робимо smart-громаду, створили кластер зеленого туризму, нам треба брендування села. Коли до нас приїдуть люди на церемонію нагородження Село року 2019, «Сільський Ревізор» буде вражений, наскільки за цей час розвинеться наша громада», — коментує перемогу голова Омельницької об’єднаної громади Олександра Шереметьєва.

Окрім того, громада Омельника запросила команду Сільського Ревізора на стратегічну сесію, де селяни розповідатимуть, що змінилося в Омельнику після ревізії, а також ділитимуться планами та проектами, на які витратять виграні кошти. Тож незабаром чекайте новини від громади.

Нагадаємо, Сільський Ревізор — це соціальний проект про українське село. Мета проекту - на національному рівні підняти проблему інфраструктури села. Ми прагнемо показати українцям, що українське село — живе, воно розвивається і може бути комфортним місцем для проживання. На прикладі успішних сіл ми розповідаємо, що співпраця місцевої влади, бізнесу та активних жителів — запорука добробуту громади.

Упродовж 2-го сезону Сільський Ревізор відвідав 10 сіл у Харківській, Полтавській, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Херсонській, Чернігівській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою