Сільський Ревізор оголосив переможця конкурсу Село Року 2019

2 жовтня 2019 62 0
Сільський Ревізор оголосив переможця конкурсу Село року 2019
Kurkul.comСільський Ревізор оголосив переможця конкурсу Село року 2019

Проект «Сільський Ревізор» оголосив переможця конкурсу Село Року 2019 за версією народного голосування. Почесне звання, а також 100 тис. грн отримало село Колочава Закарпатської області. Про це повідомляє АgroРolit.com.

Із 2 по 22 вересня на сайті SilskiyRevizor.com тривало народне голосування. Колочава отримала 1 861 голос від своїх прихильників.

Колочава є одним із найдовших сіл в Україні. Його протяжність з одного кінця до другого становить 15 км. Усе завдяки колишнім присілкам: Брадолець, Сухар, Лази тощо, які разом й утворюють Колочаву. Як і більшість сіл у Карпатах, село лежить у долині між полонинами. Його головна особливість — хороший туристичний імідж. Саме завдяки цьому сюди щороку приїжджає близько 50 тис. туристів на рік.

Колочава — дотаційне село, з червня повністю утримується державою. Сільська рада Колочави є одним із 72 органів місцевого самоврядування та об'єднання Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей, а також членом Асоціації «Єврорегіон «Карпати-Україна».

Сільський Ревізор перевірив усі об’єкти інфраструктури села та дізнався, як громада використовує залучені кошти.

«Ми їхали сюди з очікуванням перемоги. Церемонія нагородження — дуже хвилюючий момент. Дякую цьому проекту та колективу «Сільського Ревізора», які показали на всю країну нашу туристичну Колочаву. Дійсно у село приїжджають дуже багато мандрівників із-за кордону, і наших, тож усіх чекаємо в гості. Вдячний усім, хто проголосував за нас. Ми будемо надалі розвиватись і ставати все кращими і кращими. Вже плани є на 100 тис. цих, виправимо один з наших недоліків — зробимо освітлення в селі Колочава» , — коментує сільський голова Колочави Юрій Кливець.

Нагадаємо, «Сільський Ревізор» — це соціальний проект про українське село. Мета проекту – на національному рівні підняти проблему інфраструктури села. Ми прагнемо показати українцям, що українське село — живе, воно розвивається і може бути комфортним місцем для проживання. На прикладі успішних сіл ми розповідаємо, що співпраця місцевої влади, бізнесу та активних жителів – запорука добробуту громади. 

Упродовж 3-го сезону Сільський Ревізор відвідав 10 сіл у 7 областях: Харківській, Полтавській, Волинській, Львівській, Закарпатській, Вінницькій та Черкаській областях.

Виконано за допомогою Disqus