Село Року 2019: названо переможців у всіх номінаціях

2 жовтня 2019 78 0
Село Року 2019: названо переможців у всіх номінаціях
Kurkul.comСело Року 2019: названо переможців у всіх номінаціях

Команда соціального проекту Сільський Ревізор вручила нагороди 8 селам України за перемогу в різних номінаціях. Усі села отримали сертифікат на 10 тис. грн для розвитку громади та покращення інфраструктури у їхньому населеному пункті. Відзнаку Село Року 2019 та нагороду 100 тис. грн здобуло закарпатське гірське село Колочава. Про це повідомляє АgroРolit.com. 

Село Шкарівка, що на Київщині, отримало перемогу у номінації «Розвинений спорт». Спорт у Шкарівці — це не лише 3 великі футбольні поля, можливість займатись баскетболом, настільним тенісом, волейболом, пауерліфтингом, спортивним та водним туризмом, легкою та важкою атлетикою, вільною боротьбою, кінним спортом, а головне — люди, які не сидять склавши руки. 

Старий Порицьк (Волинська обл.) виграв у номінації «Якісна медицина». Старопорицька амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує 6 сіл, а її дільниця охоплює 3 389 людей. В амбулаторії зроблений гарний якісний ремонт, у 2015 р. кошти на це виділили місцеві підприємці — Валентин та Олександр Обштирі. У 2017 р. сільська рада виділила 193 тис. грн на фасад будівлі амбулаторії. Також у той же рік в амбулаторію закупили нові меблі, кардіограф та інгалятор. 

Село Краснопілка (Вінницька обл.) одержало грошову винагороду та відзнаку за «Активну сільську раду». Голова сільської ради Катерина Романенко керує не тільки одним селом, а цілою громадою, яку було створено у 2017 р. Оскільки Краснопілка — центр територіальної громади, сільська рада активно працює над тим, щоби село відповідало своєму статусу. Вони вже потихеньку вдосконалюють кожну з ланок, яка цього потребує.

Село Сопошин на Львівщині здобуло перемогу у номінації «Комфортний благоустрій». Чому так? Вуличне освітлення є по всьому селі. У місцевому управлінні зазначили, що ставитимуть додаткові ліхтарі, де це потрібно. Вивіз побутового сміття централізований. А дороги там — просто казка: всюди асфальтовані, ще й у сільській раді мають робити повторно дві дороги на Львів.

Село Ольгопіль перемогло у номінації «Розвинена інфраструктура». Майдан поетів, Станція юних натуралістів, сільська рада, амбулаторія, школа, спортивний майданчик, дитячий садочок, автобусна стація, будинок культури, саморобний острів Тузла-ІІ, магазин, універмаг — соціальна інфраструктура в Ольгополі розвинена на ура.

Угерсько, що на Львівщині, відзначили у номінації «Високий рівень культури». Філіал музичної школи, бібліотека, шаховий клуб та народний дім — саме це побачила команда Сільського Ревізора в цьому селі Західної України. Але в Угерську сильний вплив мав і його духовний розвиток. Віра в селі пронизує усі сфери життя: освіту, культуру, медицину. Хоровий колектив народного дому співає недільні літургії в храмі.

Село Мурафа, що на Харківщині, отримало відзнаку за «Досконалу сферу послуг». У магазині там можна і чайник гарний підібрати, і сувенір на подарунок. Продають електром'ясорубки, сковорідки з антипригарним покриттям, великі казани для тушкування. Є великий вибір продуктів. На полицях свіжий, ще гарячий хліб і багато солодощів. 

Тубільці (Черкаська обл.) відзначили в номінації «Прогресивне сільське господарство». У селі функціонують 5 підприємств, які активно допомагають селу та громаді, але ми побували лише у двох. ДП «Перемога Нова» — нині тут вирощують батьківське поголів'я птиці та займаються виробництвом інкубаційних яєць. Підприємство АП «Юдана» має в обробітку 600 га землі. Вирощують пшеницю, соняшник, кукурудзу та сою. Підприємство хоч і невелике, зате дає для села чимало робочих місць.

Виконано за допомогою Disqus