Фермери отримали нагороду Соціально відповідальний інвестор від Сільського Ревізора

21 червня 2018 174 0
Фермери отримали нагороду Соціально відповідальний інвестор від Сільського Ревізора
Kurkul.com

Днями Сільський Ревізор вручив нагороди «Соціально відповідальний інвестор» агровиробникам із 9 різних областей України, де команда соціального контролю побувала упродовж другого сезону. До їх числа увійшли також 6 фермерських підприємств із Харківщини, Полтавщини, Волині й Дніпропетровщини.

Звання «Соціально відповідальний інвестор» присвоїли ДП ДГ «Пантелеймонівське», яке Сільський Ревізор відвідав під час інспекції села Червона Хвиля Харківської області. Саме податки з підприємства становлять левову частку бюджету села. Так, у 2016 р. скарбниця села нараховувала 1,4 млн грн, із яких майже 1,2 млн грн — податки від сільгоспвиробників. ДП ДГ «Пантелеймонівське» утримує в селі ферму, пасіку, олійню, млин та власну пекарню. Підприємство входить у ТОП-5 ферм України за надоями молока.

Нагороду отримало одразу два фермерські підприємства з Омельника Полтавської області. Так, Сільський Ревізор відзначив ФГ «Атланта». В обробітку підприємства перебуває 6,5 тис. га землі та 80 га молодого саду з яблунями, персиками, черешнею; власні теплиці з полуницею, огірками, помідорами, ділянками з гібридизації кукурудзи. Також тут є власні елеватори, лінія доробки та сушки зерна. А ще є свиноферма на 1 тис. голів і дикі кабани й качки. Інше фермерське господарство — «Май». Підприємство було засноване в 2000-му році, має 6 працівників і зараз обробляє 470 га.

Окрім цього, Сільський Ревізор вручив нагороду й Кременчуцькій овочевій фабриці. Вона належить до Омельницької сільради, платить податки в місцевий бюджет і дає стабільну роботу мешканцям громади. Тут на 3,5 га вирощують овочі (помідори, огірки) та на 0,5 га — зелень (базилік, рукола, салат).

Ще одна відзнака за соціальну роботу дісталася підприємству «Агротехсервіс» на Волині, де Сільський Ревізор побував, інспектуючи Боратин. Приватна ферма має 2,5 тис. га землі в обробітку. Утримують також 200 голів м'ясного та 100 голів дійного стада. А ще тут Тут живуть баран Васька, поні Патрік, страус Фрося, а ще лами, свині, кури, коні, фазани й павичі. Щодо соціальної роботи, то господарство фінансувало прокладення 44 км газопроводу, 50 км водопроводу, підключення всіх сіл до централізованого водопроводу, асфальтування доріг, будівництво спортивного комплексу, нової школи на території села Рованці, амбулаторію в Боратині тощо.

Звання «Соціально відповідальний інвестор» здобуло також підприємство ТОВ «ЮМ-Ватутіно». Соціальну роботу фермерського господарства перевірили під час ревізії у Болтишці на Дніпропетровщині. Зараз на фермі утримують 700 голів ВРХ, із яких 320 — дійне стадо. Також тут займаються рослинництвом та бджільництвом.

Вручення нагород відбувалося в рамках церемонії Село Року 2018 16 червня в селі Денихівка на Київщині.

Нагадаємо, Сільський Ревізор — це соціальний проект про українське село. Мета проекту — на національному рівні підняти проблему інфраструктури села. Ми прагнемо показати українцям, що українське село — живе, воно розвивається і може бути комфортним місцем для проживання. На прикладі успішних сіл ми розповідаємо, що співпраця місцевої влади, бізнесу та активних жителів — запорука добробуту громади.

Виконано за допомогою Disqus