Харківщина залишиться лідером за збором пшениці — Марк Беккер

28 червня 2018 431 0
Збір урожаю у Харківській області
Kurkul.comЗбір урожаю у Харківській області

Аграрії Харківщини цього року знову хочуть посісти перші місця за обсягами збору урожаю зернових і зернобобових культур. Регіон традиційно є лідером у цьому, але через несприятливі погодні умови рекордів встановити цього року не вдасться. По регіону в цілому потрібно зібрати 737 тис. га зернових і зернобобових, пише Glavnoe.ua.

Такі прогнози озвучив перший заступник голови Харківської ОДА Марк Бекер.

«Для Харківській області збиральна компанія — дуже важливий етап. Регіон традиційно посідає лікуюче положення по зборах зернових. У минулому році ми посіли друге місце. Ми отримали рекордний за всю історію Харківщині врожай озимої пшениці. У цьому році ми не плануємо отримати такий самий великий врожай, тому що були складні погодні умови. Але, тим не менш, ми знов плануємо залишитись серед лідерів за збором пшениці», — розповів перший заступник голови  Харківської ОДА Марк Беккер.

У деяких районах збір врожаю планується розпочати 2 липня, у більшості збиральна компанія розпочнеться 7-10 липня. До збирання врожаю залучать 3157 одиниць зернозбиральної техніки. Навантаження кожної буде приблизно 230 га на одну одиницю техніки, що дозволить проводити збір урожаю протягом 10-12 днів за сприянням погодних умов. В першу чергу почнуться роботи на південному сході регіону —  у Лозівському, Близнюківському, Барвінківському, Сахновщинському районах, а пізніше — у Вовчанському, Великобурлуцькому, Дергачівському районах.

«У нас доволі серйозно оновився склад зернозбиральної техніки. На сьогодні імпортна техніка дозволяє працювати з мінімальними втратами зерна — 1,5-2%. Раніше ці втрати могли досягати 50%. Біологічні втрати пов’язані з затримкою збору врожаю. Кожного такого дня збільшуються загроза втрати врожаю на 3-5%», — відмічає Марк Беккер.

Пшеницю будуть збирати з площі більше 528 тис. га також 150 тис. га озимого та ярого ячменю та приблизно 50 тис. га гороху.

Виконано за допомогою Disqus