Опади наприкінці червня пішли на користь пізнім культурам

4 липня 2018 212 0
Опади наприкінці червня пішли на користь пізнім культурам
Kurkul.com

Дощі, які випали в останні дні червня в Україні, дещо поліпшили стан рослин пізніх культур (кукурудзи та соняшнику). Остаточні прогнози розміру врожаю будуть визначатися в залежності від стану рослин у період цвітіння та формування насіння. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Національної академії аграрних наук (НААН) України, пише SuperAgronom.com з посиланням на apk-inform.com.

«Стан посівів кукурудзи неоднорідний по всій території, це є наслідком різних строків сівби і нерівномірних опадів. Рослини кукурудзи сягають висоти від 25-40 см до 1,1-1,5 м, повсюдно спостерігається прискорення розвитку. На окремих площах відзначається фаза викидання волоті», — зазначається в огляді.

При цьому, висота рослин соняшнику ранніх строків сівби становить 1,3-1,7 м (сформувалися кошики діаметром 8-12 см, відзначається їх цвітіння), а при пізньому сівбі — формується 2-3 пара листя.

«В цілому, фітосанітарний стан посівів поки задовільний, хоча в окремих господарствах можна знайти ділянки, де рослини уражені хворобами. Це свідчить про використання нестійких гібридів, порушення правила ротації культур та неякісне протруювання насіння», — додають експерти.

Виконано за допомогою Disqus