Для виробників часнику тиждень видався складним — огляд цін на овочі

17 липня 2018 360 0
Для виробників часнику тиждень видався складним — огляд цін на овочі
pixabay.com

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів.

Часник

Великі обсяги посадок минулого року і відсутність системного планування, починають відігравати негативну роль на ціни реалізації часнику. Минулий тиждень був складним для виробників, яким давали ціни від 15 до 30 грн/кг Ціни в супермаркетах також продовжують падати і коливаються зараз в межах 40-55 грн/кг, що на 8-10% нижче цін минулого тижня.

Баклажан

Літній сезон це не тільки вітаміни з фруктів, а й овочевий хітпарад. Баклажан за минулий тиждень набрав популярність серед покупців, що і врятувало його від стрімкого зниження ціни. Ціни на оптових ринках трималися на рівні 12-15грн / кг, а супермаркети торгували в діапазоні 14- 18грн/кг

Кабачок

Хороша тепла погода, а також масовий збір вивели ціну на кабачки на звичний оку покупця рівень. Ціни 5,5-6грн/кг рясніли на оптових ринках країни, а ціни в супермаркетах не переходили психологічного рівня в 10 грн і трималися в межах 8,5-9,5грн/кг. Цікавий факт, що минулого року в цей же період спостерігалося зростання ціни на кабачки і також в середині липня ціни трималися в рамках 4,5-5,5грн/кг

Огірок корнішон

Активна консервування набирає обертів, в зв'язку з темпами падіння ціни і масовим збиранням грунтового огірка. Ціна на оптові партії огірків не перевищували 5грн/кг минулого тижня, а магазини і супермаркети торгували з умовним максимумом ціни в 10-10,5грн/кг. Крім грунтового огірка, на прилавках і раніше присутні тепличні огірки, реалізацію яких проводили на 15-20% вище.

Морква

Високі ціни на моркву протягом останніх місяців, стимулювали виробників активно виходити на ринки з ранньої продукцією, що в свою чергу знизило середні ціни в оптовиків і закупівельників супермаркетів. Ціни на гуртових ринках знизилися на 25-30% і зупинилися на позначці в 15-16грн/кг, в той час як на полицях супермаркетів клієнти не помітив поки що істотного зниження. Роздрібні ціни знизилися на 10-15% і трималися в рамках 22-26 грн/кг.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus