Молочний законопроект допоможе споживачам обирати якісну продукцію

18 липня 2018 74 0
Молоко
pixabay.comМолоко

У рамках круглого столу за ініціативи Асоціації виробників молока (АВМ) разом з Союзом молочних підприємств України доопрацювали законопроект «Про молоко, молочні та молоковмісні продукти» (3043−1). Законопроект, направлений на захист інтересів споживачів, дасть їм змогу обирати більш якісну продукцію з молока. Про це повідомляє Avm-ua.org.

«Наповнення Закону буде співпадати з Законом «Про молоковмісні продукти», тільки термін «молоковмісні» буде замінено на термін «імітаційні», що є більш зрозумілим для людей і не вводить в оману, щодо наявності молока в продуктах. Особисто я вважаю, що це є великим досягненням, що всі учасники дійшли згоди. Це, в свою чергу, означає, що вже восени його можна буде розглядати в комітеті, так як по ньому більше немає заперечень», — наголосив заступник голови ВАР Михайло Соколов.

За даними аналітичного відділу АВМ, на внутрішньому ринку в Україні значно зменшилось споживання молочних продуктів. Кількість споживання сягає менше 50% фізіологічної потреби людини. Така статистика виникла внаслідок втрати покупцями довіри до продуктів молочного виробництва. Із-за недобросовісних переробних заводів, незрозумілому маркуванні у споживачів просто відсутня можливість знайти якісний продукт на полицях гастрономічних магазинів.

Виконано за допомогою Disqus