Студент на Тернопільщині розводить велетенських кролів

30 липня 2018 4509 0
Олег Сисак, молодий фермер
realno.te.uaОлег Сисак, молодий фермер

На власній міні-фермі в селі Слобідка Козівського району Тернопільської області 21-річний студент Олег Сисак розводить унікальні породи кролів — бельгійського велетня і віденського голубого. Про це повідомляє realno.te.ua.

Юнак навчається у Тернопільському національному економічному університеті. На фермі, яка налічує 100 голів кролів, працює самотужки.

Все почалося дев’ять років тому, коли дідусь подарував онукові вітчизняних кролів. Згодом юнак почав відвідувати спеціалізовані виставки. На одну з них Олег запросив і свого батька. Тоді ж і придбав першого породистого кроля, за якого виклав 500 грн.

«Спочатку тато не дуже поділяв мого захоплення, а коли почув таку суму, то відмовляв мене від цієї затії. Утім, коли ближче познайомився із вуханями, то й сам захопився цією справою. Тепер за елітного кроля-іноземця він готовий віддати значно більші суми», — ділиться молодий фермер.

Вітчизняних кролів хлопець вирощував на забій. Зараз на фермі він утримує кролів двох порід: віденський блакитний та бельгійський велетень сірого, жовтого, голубого і сіро-голубого окрасів.

За словами Олега Сисака, догляд за кролями-іноземцями такий самий, як і за вітчизняними. Юнак годує їх сіном із люцерни і конюшини, зерносумішшю, до складу якої входить ячмінь, овес, пшениця, кукурудза і соняшник, та гранульованим кормом.

Виконано за допомогою Disqus