Банки відмовляються кредитувати малих фермерів — АФЗУ

10 серпня 2018 1240 0
Банки відмовляються кредитувати малих фермерів — АФЗУ
pixabay.com

Нині банки в Україні відмовляються кредитувати невеликих фермерів. Тому будь-які спроби уряду надати підтримку фермерам у напрямку здешевлення кредитів є бездієвими.

Про це під час прес-конференції 9 серпня заявив голова комітету Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник.

«Коли я побачив у програмі держпідтримки фермерів пункт про здешевлення кредитів і півмільярда гривень на це, мені стало дуже «весело». Бо коли особисто пробував для свого фермерського господарства отримати кредит (а в мене менше 100 га), то з мене просто в банку посміялися», — розповів Іван Слободяник.

На думку фермера і члена АФЗУ, до тих пір, поки банки не будуть кредитувати невеликих фермерів, будь-яка анонсована програма підтримки просто не матиме сенсу.

«Тобто завчасно зрозуміло, що висить груша, та не можна з'їсти! Свідомо у програмі держпідтримки було так прописано, щоб фермер не міг нічого звідти отримати», — прокоментував Іван Слободяник.

Нагадаємо, що у четвер 9 серпня члени АФЗУ провели прес-конференцію в Києві і презентували результати власного дослідження щодо неефективності аграрної політики в Україні.

Іван Слободяник також заявив, що Кабінет міністрів України разом із Міністерством аграрної політики та продовольства України провалили програму державної підтримки фермерів на 2018 р.

Виконано за допомогою Disqus