Президент підписав «сімейно-фермерський» закон

10 серпня 2018 1439 0
Президент підписав «сімейно-фермерський» закон
Sharij.net

Президент Петро Порошенко підписав закон Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств. Про це повідомляє biz.nv.ua з посиланням на Twitter Президента.

Так, закон дозволяє громадянам, які живуть і працюють на своїй землі, отримати офіційний статус фермерів. Це надасть їм можливість легально продавати їх продукцію, отримати соціальний захист і право на пенсію.

Також тепер підприємці, які організували фермерські господарства, належать до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб-підприємців.

«Закон передбачає надання державної допомоги по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (від 10% до 90% мінімального страхового внеску) для кожного з членів фермерського господарства протягом 10 років за рахунок коштів державного бюджету України через механізм доплати на користь застрахованих осіб-членів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування», — ідеться в повідомленні.

Реалізація закону дозволить створити умови для появи сімейних фермерських господарств та виведення з тіні підприємницької діяльності в агарної сфері, що позитивно вплине на зростання надходжень до місцевих бюджетів від сплати податків і створення нових робочих місць на селі.

Виконано за допомогою Disqus