Система земельних відносин повністю перевантажиться — Зубко

22 вересня 2015 101 0
Система земельних відносин повністю перевантажиться — Зубко
Кurkul.comСистема земельних відносин повністю перевантажиться — Зубко

Перезавантаження системи земельних відносин в Україні пройде згідно з концепцією реформи децентралізації. Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, пише прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За його словами, побудова нової європейської системи координат у сфері управління землею є логічним і своєчасним кроком реалізації найголовнішої реформи країни.

«Новостворені об'єднані громади повинні мати ресурси для свого ефективного розвитку. Крім бюджетних і податкових можливостей, держава передає цим громадам і земельні ресурси», — сказав Геннадій Зубко.

Посадовець наголосив, що для успішного реформування земельної сфери потрібна ефективна, дієва команда, заради чого Державна служба України з питань геодезії та кадастру оголошує кадровий конкурс на заміщення керівних посад.

«Мінрегіон разом з Держгеокадастром мають стратегію реформування земельних відносин у державі. Принципи дуже прості: передача повноважень на місця, ліквідація корупції, запровадження адміністративних послуг в електронному вигляді, раціональна система обороту і контролю земель. Усе це вже реалізовано в нормальних економіках, нам треба тільки взяти звідти найкраще і належним чином імплементувати», — додав Геннадій Зубко.

Також він додав, що децентралізація земельних відносин передбачає передачу права розпорядження землями громадам, тому власність на землю перейде об'єднаним громадам. Держгеокадастр буде здійснювати лише контроль за використанням землі.

«Дорожня карта реформування земельної сфери готова, і її представлять уже на найближчому засіданні Уряду», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою