Городи Львівщини потерпають від рудих іспанських слимаків

19 серпня 2018 3342 0
Рудий іспанський слимак
Lviv.vgorode.uaРудий іспанський слимак

У Львівській області іноземні слимаки виповзають ввечері та їдять городину до світанку. Вчені говорять, що черевоногі розплодилися через теплі зими і вологий клімат. Про це повідомляє Segodnya.ua.

Спеку слизькі шкідники не люблять, тож у жарку погоду їх не видно на городі. А от під час дощу слимаки розповзаються усюди.

Вчені припускають, що рудих паразитів випадково завезли з саджанцями. Від них страждають ще десяток країн Європи — від Португалії до Швеції. У природі вороги у слимаків відсутня — крім винахідливості людини.

«Є гранули, які містять засоби для залучення тих слимаків і одночасно знищують їх при їх поїданні ... На зиму доцільно перекопувати ділянку - зимують вони на стадії яйця і слимака на глибині до 10 сантиметрів, тому перед першими заморозками або під час відлиг ділянка коштує перекопати — і таким чином ми їх можемо знищити», — розповів доцент кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України Володимир Кравець.

Фахівці радять починати боротьбу з рудими слимаками вже сьогодні. Восени слизькі шкідники відкладають яйця: кожна особина по 400 шт. Коли їх популяція зросте в рази, їх складніше буде знищити.

Виконано за допомогою Disqus