На досліди у боротьбі зі шкідниками у США виділили $500 тисяч

20 серпня 2018 110 0
На досліди у боротьбі зі шкідниками у США виділили $500 тисяч
Kurkul.com

Дослідники з лабораторії Мічиганського університету під керівництвом ентомолога Вільяма Ветцеля намагаються знайти нові способи боротьби зі шкідниками, скориставшись перевагою одного з природних засобів захисту природи — біологічною різноманітністю. Вчені отримали грант у розмірі $500 тис. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Дані способи будуть сприяти органічному рослинництву та зменшенню потреби в пестицидах.

Проведені дослідження свідчать, що захисний ефект біорізноманітності може бути пов'язаний з харчовою поведінкою комах. І повернення до різноманітності рослин на полях може бути ключовим кроком до досягнення стійкої перемоги над шкідниками.

Проблема з монокультурами, за словами Ветцеля, в тому, що якщо комаха споживає певну культуру, то отримує перевагу, коли може добути безліч їжі в одному місці. І навпаки, там, де ростуть різні рослини, немає занадто великої кормової бази для кожного з видів комах, шкідники не процвітають.

«Ми знаємо, що існує зв'язок між різноманітністю і шкідниками, але якщо ми хочемо використовувати це як стратегію управління, нам потрібно знати, які засоби захисту рослин впливають на шкідників», — зазначив Вільям Ветцель.

Завдяки гранту від Національного інституту продовольства і сільського господарства Міністерства сільського господарства США лабораторія Ветцеля проведе чотирирічне дослідження природного захисту рослин томатів. Селекціонери розробили безліч сортів томатів, кожен з яких має свої захисні властивості, що робить цю культуру модельною системою для вивчення захисту рослин. Команда Ветцеля буде проводити досліди як на традиційних монокультурах, так і на експериментальних полікультурах для визначення того, які співвідношення культур мають найбільший вплив на шкідника.

У разі успіху робота Ветцеля дасть фермерам новий потужний інструмент проти комах-шкідників, не збільшуючи складність їх господарських операцій.

Різноманітність захисту рослин також може відбуватися в набагато менших масштабах, ніж серед рослин в полі. Це може бути один вид рослин, але з різними генотипами, що визначають відмінність в рівні поживних речовин.

Виконано за допомогою Disqus