На Волині працює наймолодший пасічник України

26 серпня 2018 331 0
Роман Прус
Волинь-новаРоман Прус

Юний Роман Прус із села Завітне Волинської області з четвертого класу вже має власну пасіку, в якій три вулики, тож цілком може претендувати на звання наймолодшого пасічника України, пише Волинь-нова.

Перший вулик хлопцеві подарували ще у 10 років, а у нинішні 14 він — уже  досвідчений пасічник.

У 2015 році п’ятикласник Роман Прус отримав свій мед із трьох рамок — ​1,5 л. Юнак каже, що той солодкий продукт був найсмачніший, бо перший. А цього року вже двічі викачували: отримав по 15 л травневого і липового меду.

«Наш сусід Олександр Новосад тримав пасіку, а мене змалечку цікавило, що ж у тому вулику відбувається, як дружно працюють ці трудолюбиві створіння. Якось запускали бджіл, їх літало кілька тисяч, а я сидів тільки в шортах, і жодна мене не вкусила», — розповідає про своє захоплення Роман.

Батьки підтримують недитяче захоплення свого єдиного сина. Тато подарував хлопцеві третій вулик і придбав медогонку.

«Я до пасіки діла не маю. ​Тільки синові допомагаю. У нашій родині ніколи не було бджолярів», — говорить тато Романа — Володимир Прус.

Мама Наталія також схвально ставиться до такого заняття й каже, що в Романа немає часу займатися дурницями, бо бджоли потребують уваги. Найбільше пишається онуком бабуся Галина Іванівна.

Роман добре вчиться, перейшов у 9-й клас. За успіхи у школі був нагороджений путівкою у дитячий табір «Буковель» у Карпатах. Завітненський бджоляр нині мріє здобути освіту й стати медиком.

Виконано за допомогою Disqus