Valtra Smart Tour презентував фінські трактори у Дніпрі

27 серпня 2018 139 0
Valtra Smart Tour у Дніпрі
Kurkul.comValtra Smart Tour у Дніпрі

Європейський захід Valtra Smart Tour продовжує рухатися Україною. Черговим містом презентації можливостей фінських тракторів стало Дніпро. Організували захід корпорація AGCO і офіційний дистриб'ютор «Агроспейс».

«Valtra Smart Tour проходить під егідою Valtra Smart Touch. Це новий термінал керування трактором, це новий рівень керування машиною з трансмісією Power Shift. І це перший у світі трактор, який дозволяє керувати трансмісією трактора за допомогою джойстика. Ціль розробки цього підлокітника полягає в тому, щоб керування трактором було максимально ефективним, продуктивним і дуже простим в експлуатації», — розповідає представник заводу Valtra Олексій Кутін.

Представник заводу Valtra Олексій Кутін

На презентації представлені трактори Valtra серії T194 потужністю 195 к.с. та T234 потужністю 235 к.с. відповідно. Не зважаючи на широку колісну базу тракторів, вони є доволі маневреними, радіус їх розвороту складає всього 5,4 м. За словами спеціаліста заводу це найменший радіус серед тракторів-конкурентів цього классу потужності.

Компанія «Агроспейс» пропонує трактори всіх серій у комплектації Active та Versu.

«Комплектація Active — це комплектація, яка максимально наближена до комплектації тракторів конкурентів, але краща за рахунок конструктивних особливостей, це і двигун більшого об’єму, і трансмісія Power Shift, яка має 30 передач вперед і 30 назад та інше. Комплектація Versu має вже у своїй базі підлокітник Smart Touch, який включає в себе безліч функцій керування трактором, які можна запрограмувати і зробити автоматичним цикл виконання різноманітних операцій», — пояснює різницю між комплектаціями генеральний директор компанії «Агроспейс» Ілля Смаглецький.

Генеральний директор компанії «Агроспейс» Ілля Смаглецький

Він резюмує, що основна відмінність в тому, що з комплектацією Active тракторист буде виконувати всі операції вручну, а з Versu може записати в пам'ять безкінечні цикли операцій з будь-якою послідовністю, будь-яким таймінгом.

На заході можна було ознайомитися, як з тракторами та їх системами у статиці, так і в динаміці. Два трактори обох версій та обох комплектацій працювали на полі, що поруч. Valtra T194 агрегатувалася з агрегатом Farmet Softer 4,5, а T234 — з Farmet Kompaktor K600.

«Valtra T234 мені дуже сподобався, тому що він обладнаний комплектацією Versu, в салоні зручно розміщені системи керування трактором. На полі обидва трактори працювали дуже добре, сподобалася комплектація трактора T234, він працює як автопілот, сам регулює швидкість», — ділиться враженнями головний агроном агропідприємства «Ново-Шахтарське» на Донеччині Олександр Сліпчук.

Головний агроном агро-підприємства «Ново-Шахтарське» Олександр Сліпчук

Він додає, що зібрану інформацію про трактори Valtra розповість керівництву і тоді будуть думати про їх придбання. У господарстві вже працюють трактори потужністю до 300 к.с. і їх цікавить саме такий діапазон потужності.

Надаємо, що Valtra Smart Tour розпочався із Одещини та заходи пройдуть ще в чотирьох областях України.

Виконано за допомогою Disqus