Горіховоди сподіваються зібрати рекордні 120 тисяч т волоського горіха

4 вересня 2018 184 0
Горіховоди сподіваються зібрати рекордні 120 тисяч т волоського горіха
pixabay.com

Україна може посісти третє місце в світі за валовим збором волоського горіха. Фахівці очікують, що врожай культури в нинішньому сезоні сягне рекордних 120 тис. т. Таку думку висловив президент асоціації горіховодів України Володимир Пахно. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на agro-yug.com.ua

«Цьогоріч Україна зможе зайняти 3 місце в світі по валовому збору волоського горіха. Ми плануємо зібрати рекордний урожай — більше 120 тис. т волоського горіха», — зазначив президент асоціації горіховодів України.

За його словами, близько 70% волоського горіха експортується. У той час, як фундук в основному спрямований на внутрішній ринок. Крім цього, в нинішньому році значно збільшилися горіхові посадки.

«До цього ми планували посадку волоського горіха на площі 2 тис. га, проте наразі ця цифра буде більше — приблизно 2,18 тис. га — це і волоський горіх і фундук», — повідомляє Володимир Пахно.

Площі під горіхоплідними садами збільшуються у всіх регіонах України. Більш активно культури висаджують в Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Дніпропетровській та Херсонській областях.

«Єдине, що за кліматичними умовами Північ більше підходить для вирощування фундука, а волоський горіх висаджується по всіх регіонах України, крім цих самих північних регіонів», — додає фахівець.

 

Виконано за допомогою Disqus