Інститут здоров’я рослин дослідив вплив викидів заводу Кримський титан

2 жовтня 2018 81 0
Інститут здоров’я рослин дослідив вплив викидів заводу Кримський титан
UKRAVIT

Наприкінці вересня керівництво Херсонської облдержадміністрації звернулося до «Інституту здоров’я рослин» для оцінки наслідків викиду заводу «Кримський титан». Про це повідомила прес-служба компанії.

«Окрім токсичної дії на людське здоров’я, сірчистий ангідрид негативно впливає на екологію загалом. Кислотні дощі, які утворюються внаслідок такого забруднення, підкислюють ґрунт, що призводить до порушень життєдіяльності рослинного і тваринного світу», — пояснив канд. біол. наук, начальник агробіологічної лабораторії «Інституту здоров’я рослин» Володимир Конограй

Вчених Інституту спільно з представниками Держекоінспекції та департаменту екології Херсонської облдержадміністрації проводили забори проб та візуальну оцінку впливу забруднення на рослинність регіону. Усього було взято близько 50 зразків ґрунту у різних точках області.

«Найсучасніше обладнання та провідні світові методики дозволяють нам у найкоротший термін визначати вміст забруднюючих речовин не лише в ґрунті, а й у воді, продуктах харчування, кормах, рослинності. На основі отриманих даних ми розробляємо комплекс заходів для зменшення негативного впливу забруднень на довкілля», — відзначає Володимир Конограй.

За результатами дослідження «Інституту здоров’я рослин» буде розроблена програма утилізації застарілих пестицидів.

Відібрані зразки передали до лабораторії елементного аналізу «Інституту здоров’я рослин», де їх зараз досліджують.

Виконано за допомогою Disqus