Жовтень буде дощовим на заході та півдні України — прогноз

6 жовтня 2018 158 0
Краплі дощу на склі
Kurkul.comКраплі дощу на склі

У деяких західних та південних областях у жовтні випаде більше норми опадів. Згідно прогнозу, місячна сума опадів на більшій території України очікується близько норми (80-120%) та менше норми (менше 80%). Більше норми (понад 120%) випаде у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Про це розповіла на прес-конференції доктор фіз.-мат. наук, зав. відділу кліматичних досліджень та прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Вазіра Мартазінова, повідомляє SuperAgronom.com.

За її словами, середня місячна температура у жовтні на східній половині території України очікується в межах норми і нижче норми — до -1,5 °С. на решті території України можливо вище норми на 1-2 °С. А у Львівській та Закарпатській областях вище норми на 2-3 °С.

Це середньомісячні показники, якщо ж конкретизувати, то за словами науковиці, друга половина жовтня очікується дуже холодною.

«Такої температури не буде навіть у листопаді-грудні. До 18 жовтня з півночі очікується похолодання. Спочатку до 4° морозу на півночі, а далі до 6-8° морозу уже на сході. Після 20 жовтня температура повітря знизиться до 10-12° морозу. І вже 25-26 жовтня почне підвищуватися  до -6-8 °С», — сказала вона.

Перша ж половина жовтня, за словами Мартазінової, очікується теплою, заморозки можливі лише вночі.

Виконано за допомогою Disqus