Виробництво молока збережеться на рівні минулого року

16 жовтня 2018 90 0
Виробництво молока збережеться на рівні минулого року
pixabay.com

За три квартали 2018 р. в Україні вироблено 7,9 млн. т сирого молока, що на 2% менше аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє «Інфагро».

Зниження традиційно відбувається за рахунок скорочення виробництва молока у господарствах населення. Скорочення становить 3% в порівнянні з минулим роком. Сільгосппідприємства за 8 місяців втратили приріст в 2-3%, що спостерігався на початку року, і тепер показники тримаються на рівні 2017 р. Така ситуація, вірогідно, збережеться до кінця року.

З початку жовтня молоко, вироблене сільгосппідприємствами, подорожчало приблизно на 3%, діапазон вартості якісної сировини в середині жовтня складає 9,00-9,95 грн/кг з ПДВ (за базові показники жиру і білка).

Найвища ціна молока, виробленого фермерами, зараз знаходиться на позначці 10 грн/кг, в той час як в цей же час в минулому році вона була 10,40 грн/кг.

Молоко, вироблене в господарствах населення, вже другий місяць поспіль оцінюється нижче, ніж в аналогічний період минулого року. У першій половині жовтня його середня вартість по Україні знаходиться на рівні 4,80-5,00 грн/кг без ПДВ.

Виконано за допомогою Disqus