Нідерландський фермер отримав сертифікат на вирощування органічних грибів

21 жовтня 2018 125 0
Гриби
pixabay.comГриби

Господарство Oakfield Champignons, що у Нідерландах, отримало сертифікат органічного землеробства від організації Skal на екзотичні гриби. Як пояснює власник господарства Дійдеріка Кнійненбурга, цей сертифікат був необхідний, оскільки торговці все частіше запитують органічну продукцію, а споживачі все більше запитують органічну продукцію. Про це повідомляє Fruit-inform.com.

Покупці також більш активно цікавляться продукцією з екологічно дружніми методами виробництва та дбайливим ставленням до ресурсів.

Зараз на господарстві вирощують такі екзотичні гриби: шиїтаке (Lentinula еdodus), білі Шім'ї (група видів сапрофітних грибів), майтаке (Grifola frondosa), ежовник гребінчастий (Hericium erinaceus) і Ерінг (глива королівська Pleurotus eryngii). Їх вирощують на деревному субстраті. Також вирощують білі, коричневі печериці та гливу — конвенціональним способом, оскільки попит на органічну продукцію цих видів недостатньо високий.

Для організації органічного виробництва екзотичних грибів власники господарства повністю обладнали нові камери вирощування, поповнили наявний холодильник для сховища ще однією камерою.

Значні зміни в конвенціональному вирощуванні не були потрібні, адже хімічні засоби захисту досі не застосовувалися. Основні відмінності полягають у підготовці органічного субстрату та обладнанні додаткових камер. Також важливо було посилити санітарно-гігієнічні правила в господарстві, щоб в ще більшому ступені знизити ризик поширення інфекцій.

Виконано за допомогою Disqus