Землю намагаються відібрати у господарства і коледжу — Гадз

24 жовтня 2018 387 0
Землю намагаються відібрати у господарства і коледжу — Гадз

Землю, яку суд вимагає звільнити у ФГ «Гадз», хочуть відібрати і у коледжу. Про це повідомив керівник ФГ «Гадз» Петро Гадз у ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Нагадаємо, садівниче господарство «Гадз» вимагають звільнити 520 га, на яких висаджений сад. Цю землю господарство орендує у Бучацького аграрного коледжу.

«Ми маємо з Бучацьким агроколеджем договір про спільне виробництво. Земля перебуває у постійному користуванні агроколеджу. Це державний заклад. Співпраця полягає у тому, що всі студенти безкоштовно проходять практику. За це коледж отримує орендну плату, громада — податки», — повідомив Петро Гадз.

Цей договір діє 15 років. У 2017 р. його перезаключили.

За словами власника господарства, студенти коледжу мають можливість навчатися за сучасним технологіям та використовувати сучасну техніку.

Завдяки такій співпраці коледж має достатньо коштів з орендної плати аби покращити свою матеріально-технічну базу, адже державою ця стаття не фінансується вже 10 років.

«Комусь не сподобалося, що у агроколеджу є така кількість землі. І, напевно, хтось хоче її відібрати. Але на наш захист стане громада і село, цього не відбудеться. Викладачі мають роботу, діти вчаться, виробляється продукція. Подамо апеляцію та виграємо апеляційний суд», — впевнений Петро Гадз.

Виконано за допомогою Disqus