На Черкащині за рік з’явилось 13 кооперативів

28 жовтня 2018 101 0
Кооперація
Business.rayon.in.uaКооперація

Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка, на Черкащині протягом року створили ще 13 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Кількість членів кооперативів збільшилася більш ніж на 50, відносно початку року. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Зокрема, створили по два кооперативи у Городищенському, Чорнобаївському та Монастирищенському районах, по одному в Драбівському, Звенигородському, Золотоніському, Кам’янському, Катеринопільському, Смілянському, Черкаському районах.

«Наразі з ініціативними групами зі створення кооперативів проводимо виїзні зустрічі для ознайомлення та надання практичної допомоги. Загалом же в нашому регіоні зареєстровано 124 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи. Вони різні за видами діяльності, а саме: 76 багатофункціональних, 17 заготівельно-збутових, 13 переробних та 18 інших напрямків», — говорить керівник управління АПК Черкаської області.

Ігор Колодка зауважив, що згідно з діючою програмою розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 р. рішенням обласної ради у 2018 р. виділили 2 млн грн на умовах співфінансування.

«При цьому на сьогодні вже затверджений і Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для фінансової підтримки кооперативів — відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 106. Тому маємо завдання з проведення роз’яснювальної роботи серед існуючих кооперативів щодо можливості фінансової підтримки їхнього розвитку як з державного бюджету, так і з обласного, а також створення нових сільськогосподарських кооперативів. Зокрема, рослинницького напряму — плодово-ягідні, овочеві, горіхові — і тваринницького — молочні, переробні та інші», — констатував він.

Виконано за допомогою Disqus