Пропозиція томатів скоротилася, а ціни йдуть до низу

31 жовтня 2018 96 0
Пропозиція томатів скоротилася, а ціни йдуть до низу

В Україні скоротилася пропозиція томату. Експерти зазначають, що тепличні комбінати завершили реалізацію продукцію. Тим часом експортерам довелося призупини експорт продукції через її нестачу. А ціни на внутрішньому ринку знизилися на 15%. Про це повідомляють експерти Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

«Обмежена пропозиція томату на українському ринку є наслідком того, що більшість тепличних комбінатів вже завершили реалізацію продукції попереднього обігу. Інші ж господарства продовжують зачищати теплиці і ведуть продажі томату виключно дрібними партіями», — ідеться в повідомленні.

Навіть в таких умовах вартість продукції знижується. Так, за минулий тиждень ця продукція стала дешевшою в середньому на 15%. Станом на 29 жовтня виробники пропонують більш-менш якісний томат по 18-23 грн/кг ($0,64-0,82кг), некондиційну продукцію вони пропонують від 14 грн/кг ($0,5/кг).

За словами виробників, ціни доводиться знижувати через невисокий попит на тепличні томати та збільшення некондиційної продукції.

За інформацією трейдерів, на ринок вже почали заходити перші пробні партії томатів з Туреччини. Поки що така продукція значно дорожча за місцеву і ціни на неї стартують від $ 1,21 за кг.

Наразі томат в Україні коштує в середньому на 22% дешевше, ніж наприкінці жовтня 2017 р. При цьому, представники тепличних комбінатів поки що не бачать передумов для покращення ситуації в цьому сегменті.

Виконано за допомогою Disqus