Фермер з Київщини намагається відновити радянські сорти овочів

7 листопада 2018 299 0
Фермер з Київщини намагається відновити радянські сорти овочів
pixabay.com

Фермер з Київщини Андрій Вдовиченко у власній теплиці вирощує сучасні сорти овочів. Окрім цього, він зацікавлений у відновлення радянських сортів овочів, адже за його словами, вони мають чудові смакові якості. Про це повідомляє uatv.ua.

«Органічне виробництво ― це той напрямок, який несе добро для оточуючих. Це діяльність, що не завдає шкоди природі. На мою думку, органіка є основою якісного харчування. А якісне харчування ― це та цеглинка, яка допоможе створити здорову націю. Адже ми ― це те, що ми їмо», ― говорить Андрій Вдовиченко.

Після захисту кандидатської дисертації Андрій Вдовиченко став директором науково-виробничого підприємства в Київській області. Через деякий час ця організація першою в Україні почала займатися органічним виробництвом.

«Півтора-два роки тому я навіть не уявляв, що таке теплиці. Тому було дуже цікаво вникнути в цю справу. Зараз ми побудували перші органічні теплиці. При їх будівництві по максимуму використовувалися екологічні матеріали, наприклад, метал і дерево», ― відзначає фермер.

У теплицях фермер вирощує шпинат, кріп, петрушку, коріандр, рукколу, черрі та інші культури. У планах на найближчий час ― почати виробництво огірків і перцю.

«Звичайно, крім зарубіжної селекції, нам дуже цікаво повернутися до українських сортів, які в радянські часи користувалися великим попитом. Їх особливість в тому, що вони володіють чудовими смаковими якостями, що зараз дуже важко знайти в сучасних сортах. Тому у своїй роботі ми акцентуємо увагу як на найсучасніших досягненнях селекції (саме органічні сорти), так і на пошуках тих старих дідівських сортів, які ми і наші батьки пам’ятають з дитинства», ― розповідає Андрій Вдовиченко.

В його господарстві роблять акцент на підборі сортів, які подобаються власнику. Адже для Андрія Вдовиченка головне, щоб продукт був унікальним, і спробувавши один раз, покупець захотів купити його ще раз.

Виконано за допомогою Disqus