Сімейну молочну ферму відкрили на Львівщині

9 листопада 2018 247 0
Сімейну молочну ферму відкрили на Львівщині

У селі Білоки Самбірського району Львівської області 8 листопада відкрили сімейну ферму в межах канадського проекту «Підтримка молочного бізнесу в Україні». У фермерському господарстві, що розташоване на ділянці у 4 га, сьогодні є півдесятка корів та телята. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Дуже приємно бачити, що ферми, які ми відкриваємо — це власність молодих людей, які не побоялись і взяли на себе таку відповідальність», —підтримав фермерів консультант канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Люк Шасе.

У планах фермерів розширити господарство до 30 корів та придбати техніку для обробки сільськогосподарських угідь.

«До нового року маємо намір докупити ще корів, аби їх було 10, а вже з весни плануємо утримувати 30 корів. Окрім того, корівник збудували таким чином, аби можна було добудувати та розширити. Не виключаємо, що з часом, якщо добре підуть справи, нарощуватимемо обсяги», — розповіла спів засновниця господарства Романна Бахур.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Павла Дигдала, сьогодні Львівській області є понад 112 тис. корів, 94% утримується в господарствах сільського населення, ними виробляється 96% всього молока.

Виконано за допомогою Disqus