На Херсонщині відкрили фруктосховище для яблук

13 листопада 2018 1485 0
На Херсонщині відкрили фруктосховище для яблук

Фруктосховище на 15, тис. т яблук одночасного зберігання відкрили у радгоспі «Білозерський», що на Херсонщині. Таким чином можна продовжити сезон реалізації свіжого яблука. Про це повідомляє сайт agrarii-razom.com.ua.

Це фруктосховище є першою чергою будівництва. Загалом потужність складатиме 3 тис. т.

Керівник підприємства Віталій Шишенко розповів, що діюче сховище має 10 холодильних камер, розрахованих на 150 т кожна. Використання саме таких невеликих камер є економічно доцільним, адже при відкритті камери порушується її внутрішнє середовище, і яблука потрібно реалізувати протягом обмеженого терміну.

«Будівництво сховища розпочато ще у 2012 р. — тоді ми тільки заклали фундамент. Наступного року була зведена будівля, а вже у 2018 р. було здійснене внутрішнє наповнення сховища: роботи по ізоляції, спеціальні двері в камери, завезене та змонтоване холодильне обладнання, встановлене РГС», — розповідає Віталій Шишенко.

Встановлене обладнання імпортного виробництва, а здійснює обслуговування сховища провідна українська компанія. Температура у в холодильниках підтримується на рівні 1-3ºС — це дозволяє зберігати яблука без втрати товарної якості протягом цілого року. На наступний рік у підприємства є плани розпочати закладення на зберігання власного винограду.

«Ми також зараз досліджуємо можливості зберігання черешні та персику. Ці культури також зберігати складніше, і не всі сорти годяться для цього. Але зрештою ми почнемо зберігати і ці фрукти, щоб наші співвітчизники могли споживати взимку не турецький імпорт, а нашу українську продукцію», — зазначає Віталій Шишенко.

Виконано за допомогою Disqus