Науковці створили собаку-робота для збирання плодів

28 листопада 2018 53 0
Науковці створили собаку-робота для збирання плодів
Traktorist.ua

Компанія React Robotics, що спеціалізується на штучному інтелекті та програмному забезпеченні, створила роботизованого собаку DogBot, який призначений для збирання урожаю. Про це повідомляє Traktorist.ua.

Вантажопід'ємність DogBot складає 20 кг, чого досить для збору дрібних плодів. Робот має розмір маленької собаки і обладнаний ногами. У модель можуть бути інтегровані датчики та інструменти, щоб, наприклад, взяти зразки землі.

Завдяки тому, що робот має ноги, він може не тільки працювати в полі, але також може приносити лотки, наповнені фруктами, в центр упаковування чи до трейлера.

Маючи прототип DogBot, компанія React Robotics веде консультації з фермерами, щоб зрозуміти, у яких сферах можливо використовувати робот і як він може впоратися зі своїми завданнями. За словами виробника, DogBot допоможе скоротити використання робочої сили до 20%.

«Ми розглядаємо варіант оренди робота. Сезон триває три з половини місяці, а деяким фермерам може бути складно купити робота і використовувати його протягом такого невеликого часу. Якщо він зможе виконувати інші завдання, то люди хотітимуть його купити», — підкреслив генеральний директор React Robotics Грегорі Еппс.

У 2019 р. React Robotics планує провести польові випробування, а у 2020 р. випуск роботів.

Виконано за допомогою Disqus